1 burk bagarens surdeg
25 g jäst för matbröd
5 dl kallt vatten
13 1/2 dl vetemjöl special
2 1/2 tsk havssalt
1 msk olivolja
Skaka burken och rör ihop surdegen med jäst och vatten. Tillsätt resten av ingredienserna förutom saltet. Knåda i 10 min i maskin eller i 15 min för hand. Forma degen jämn och fin och låt jäsa till dubbel storlek i 2 timmar. Häll upp degen och arbeta den så lite som möjligt och forma till baguetter. Sikta lite mjöl över bröden och låt jäsa 1 timme. Sätt ugnen på 260 grader och ställ in en plåt med 5 dl vatten. Skär snitt i bröden innan du sätter in dom i ugnen. När bröden sätts in i ugnen sänker du värmen till 240 grader, grädda i 20 minuter (använd en termometer, de är färdiga vid 94 grader).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar