måndag 24 september 2012

Filmjölkslimpa



Jag älskar att ha hembakat bröd hemma. Det här brödet är superenkelt och går supersnabbt att göra och är utan tvekan det godaste filmjölkslimpareceptet jag vet. Det bästa med det här brödet är att det går att göra på flera olika sätt beroende på vilka ingredienser som råkar finnas hemma men det ursprungliga receptet kommer från Leilas A piece of cake. Här får du mitt recept:


1 BRÖD
4 1/2 dl filmjölk
1 dl mörk sirap
1 1/2 dl aprikoser
1 1/2 dl russin
2 dl rågkross
1 dl havregryn
3 1/2 dl rågsikt
1 1/2 dl vetemjöl
1 dl linfrön
1 dl solrosfrö
1 1/2 tsk salt
1 1/2 tsk bikarbonat 

Blanda filmjölk och sirap i en bunke. Hacka frukten och blanda med resten av alla torra ingredienser och rör ner i filmjölken. Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform och fyll formen med smeten. Grädda i 200 grader i 45 minuter. Brödet ska få en fin och krispig yta. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar