söndag 23 december 2012

Chokladtryffel med havssalt

Idag är det dagen före julafton och förhoppningsvis har ni kylen fulla med godsaker. Om ni mot förmodan tycker det fattas någonting kommer jag med ett sista tips. Det är dessutom en perfekt julklapp att ge bort också om du i sista stund glömt... 


Ett tips är att skära i rutor istället för att rulla till bollar, enkelt och fint!

300 g mörk choklad, 70 %
2 dl vispgrädde
20 g smör

havssalt
kakao

Koka upp grädden i en kastrull, smält samtidigt hackad choklad över ett vattenbad. När grädden kokat upp häller du ner den i chokladen till en jämn smet. När smeten är helt blank rör du i smöret tills den blir blank igen. Häll ut tryffeln i en form täckt med plastfolié(beroende på hur tjock du vill ha den)och strö havvsalt över och täck över med plastfolié. Ställ kallt och låt stå så i 1-2 timmar. Skär sedan tryffeln i bitar och doppa i kakao. Förvara svalt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar