onsdag 28 november 2012

Chokladkola med havssalt

Äntligen har vi börjat julpynta här hemma. Jag tycker det är så härligt då julen äntligen får börja, den här årstiden blir så mycket trevligare då. Det betyder också att allt gott till jul får börja bakas. Den här kolan är absolut ett tips att börja med.




100 g smör
3 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
4 msk kakao
8 nypor havssalt

Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Häll i strösocker, vaniljsocker, vispgrädde och sirap. Rör om och koka upp. Använd en termometer, vid 123 grader får du en seg-mjukkola och den blir hårdare ju högre grad du låter kolan bli(Eller genom ett kulprov). Rör då i kakao (sikta i den för att slippa klumpar) och salt. Häll upp på en oljad plåt. Låt svalna och skär sedan i bitar och slå in i bakplåtspapper. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar