söndag 4 november 2012

Kardemummasockerkaka



Igår fick jag ett väldigt trevligt oväntat besök. Eftersom mitt fikautbud vid det tillfället var lite snålt blev den här kakan räddaren i nöden. Kakan blir fin och luftig och smakar otroligt gott med kardemumma. 

3 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
1 msk kardemummakärnor
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt

pärlsocker

Värm mjölken tillsammans med stött kardemumma. Vispa strösocker, vaniljsocker och ägg riktigt poröst. Rör ner mjölken i smeten. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner i smeten. Smörj en sockerkaksform och "bröa" med pärlsocker, häll i smeten. Grädda i 175 grader i mitten av ugnen i cirka 40 minuter (prova med en sticka, den ska inte vara kladdig då du tar ut den).  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar