fredag 12 oktober 2012

Hallonkransar


Jag glömmer ofta bort hur otroligt enkelt det är att göra småkakor, och hur det enkla kan vara så gott. Dom här hallonkransarna tar lite längre tid eftersom degen måste rullas till små bollar och toppas med hallonsylt i varje springa, men vill man att det ska vara hallonkransar så vill man. 


100 g mjukt smör
1 1/2 dl strösocker
2 ägg
6 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

hallonsylt



Vispa strösocker och ägg poröst, rör samman det mjuka smöret och blanda ner det i smeten. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd sedan ner i smeten så degen precis går ihop. Låt degen vila i kylen i 30 minuter. Rulla 8 små bollar och lägg ihop till en krans, fyll springorna med ganska mycket hallonsylt med hjälp av en tesked. Grädda i 200 grader och grädda i 10 minuter, låt svalna på galler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar