söndag 14 oktober 2012

Pain au chocolat

Det bästa med lediga dagar är att man har tid att fika direkt efter frukosten. De här bröden är speciellt perfekta för det, lite jobb men så goda. Mina pain au chocolat har jag bakat utan mandelmassa, så tekniskt sett kanske de inte får kallas så men vad spelar det roll?




4 BRÖD
1/2 paket smördeg
nutella
2 rutor 70% choklad

mandelspån
ägg


Dela smördegen i fyra rektanglar, klicka ut lite nutella på ena kortsidan. Hacka chokladen grovt och strö över nutellan. Rulla ihop smördegen och lägg med kanten nedåt på en bakpappersklädd plåt. Vispa upp ägget och pensla bröden, strö över mandelspån. Grädda i 200 grader i 20 minuter. 

3 kommentarer:

  1. Om man gillar mandelmassa , kan man lägga det på degen också? Är det grundreceptet?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, precis. Lägg lite mandelmassa ovanpå chokladen och nutellan.

      Radera
  2. Nämen, jag trodde du var på cafe! Snyggt!

    SvaraRadera