torsdag 18 oktober 2012

Havregrynsbröd med honung


Igår åt vi soppa till middag och då är ett nybakat bröd verkligen pricken över i:et. Jag tittade i skafferiet och fick ihop detta bröd. Det är ett perfekt soppbröd, det tar inte över soppan utan blir ett perfekt komplement med smör och ost på. Sen är det en fördel med att det bakas i långpanna också, enkelt och snabbt.


1 LÅNGPANNA
50 g jäst
5 dl vatten
1/2 dl honung
50 g mjukt smör
1 tsk salt
5 dl havregryn
12 dl vetemjöl special

Smula jästen i en bunke, häll fingervarmt vatten över. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa i 40 minuter. Klä en plåt med bakpapper och tryck ut degen, nagga med en gaffel och skär skåror i brödet. Låt jäsa ytterligare i 30 min, grädda i 225 grader i 15 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar