onsdag 31 oktober 2012

Chokladkladdkaka

Den här kakan är en variant av en kladdkaka, den blir inte lika rinnigt kladdig som jag vill ha en riktig kladdkaka, utan den blir mer porös men ändå fast kladdig. Som en chokladtårta! Nästan. Ja, helt enkelt för svår att förklara... Den måste provas! Den är extra lyxig eftersom det är riktig smält choklad i, och därför blir den mäktigare än en vanlig kladdkaka och passar att serveras med en syrlig sylt och grädde.

Bättre mellanmål till tentaplugget finns nog inte...

200 g mörk choklad, 70% kvalitet
4 ägg
2 dl strösocker
200 g smör
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Smält choklad och smör tillsammans. Vispa ägg och strösocker poröst och blanda alla torra ingredienser innan du vänder ner det i äggblandningen. Rör sist ner chokladblandningen. Smöra en form med löstagbar kant och häll i smeten. Grädda i 200 grader i 10 minuter. Låt svalna så den får stelna till sig lite, servera sedan med grädde och en syrlig sylt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar