fredag 19 oktober 2012

Rocky road cupcake

Jag tycker att cupcakes ibland är lite trista, jag vill gärna att det ska vara mer än muffins och smörkräm. De här cupcakesen är verkligen något utöver det vanliga, de är riktiga godisbomber. Men för att de ska bli riktigt goda får du inte snåla med innehållet! 
(Leila står såklart för inspirationen, vem annars då det handlar godisfyllda cupcakes?)


12 CUPCAKES
1 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl strösocker
3 ägg
2 msk kallt kaffe
1 dl gräddfil
50 g smör
2 tsk bakpulver
3 1/2 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 nypa salt
100 g mörk choklad, 70% kvalitet
2 dl salta jordnötter
2 nävar minimarshmallows
2 nävar dumlekolor

FUDGETOPPING
1/2 dl mjölk
1 1/2 dl vispgrädde
2 msk honung
200 g mörk choklad, 70% kvalitet
1 msk smör

salta jordnötter
minimarshmallows
dumlekolor i bitar

Vispa strösocker, vaniljsocker och ägg poröst. Smält smöret, rör i gräddfilen och kaffet och blanda med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner i smeten. Smält chokladen och rör ner i smeten. Varva smeten i muffinsformar i en muffinsplåt, med dumlekolor, marshmallows och nötter. Fyll formarna till 2/3. Grädda i 175 grader i 15 minuter och låt svalna. Koka upp alla ingredienserna utan chokladen och smöret till fudgetoppingen, ta bort från plattan och rör ner hackad choklad så den smälter, rör sist ner smöret. Klicka en sked på varje cupcake och garnera mer jordnötter, minimarshmallows och dumlekolor. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar